Hoe Lang Duren Scrum Meetings

Als je als Scrum Master een project opstart, zul je direct Scrum Meetings in moeten plannen. Bij een team dat fulltime scrumt duurt de Sprint Planning 8 uur, de Review 4 uur, de Retrospective 3 uur, en de Daily Scrum 15 minuten.

Maar stel dat je niet fulltime scrumt? In de praktijk zijn er veel organisaties waarbij een fulltime scrumteam niet mogelijk of niet wenselijk is. Zij kiezen ervoor om parttime met Scrum te werken. De overige dagen blijven dan beschikbaar voor overige werkzaamheden. Deze combinatie werkt prima.

Voor beginnende teams kan het lastig zijn om te ontdekken hoe lang iedere meeting precies moet duren als je niet fulltime scrumt. Daarom heeft Agile Scrum Group een rekentool ontwikkeld waarmee de duur van de meetings berekend wordt op basis van het aantal weken, het aantal dagen per week, en het aantal uur per dag dat je scrumt.

Instructie bij de rekentools (+ download)

Download de rekentool hier.

Noteer in de gele vlakken hoeveel weken jouw sprint duurt, hoeveel dagen per week je sprint, en hoeveel uren per dag.

Duur scrum meetings

De rekentool geeft aan hoe lang jouw Sprint meetings (in uren) zouden moeten duren.

hoe lang duren scrum meetings

Scrum Master Ambities? In onze tweedaagse Scrum Master training dragen we kennis en ervaringen over die onmisbaar zijn voor het goed uitvoeren van de rol. De training wordt gemiddeld met een 8,6 beoordeeld en daar zijn we trots op.