Scrum Master Zelfstudie

Zoals eerder aangegeven kenmerkt een goede Scrum Master training zich door een combinatie van theorie en praktijk. Het laatste deel is door middel van zelfstudie wat lastiger, maar het theoretisch deel is heel goed zelf te studeren. Er zijn diverse goede boeken geschreven over het leven als Scrum Master. Het boek van Zuzana Sochova getiteld “The great Scrummaster” is een standaardwerk. Het gaat vooral in op de diverse rollen die een Scrum Master vervuld en hoe je uiteindelijk een goede Agile coach wordt. Er wordt veel aandacht besteed aan hoe je jezelf als persoon kan ontwikkelen.

the-great-scrummaster-zuzana-sochova

Daarnaast is er uiteraard de Scrum guide, welke geschreven is door Ken Schwaber en Jeff Sutherland, de grondleggers van Scrum. Deze Scrum guide is verkrijgbaar in het Engels en het Nederlands. De meest recente versie is echter nog niet vertaald in het Nederlands. Een alternatief is Scrumguide.nl, hierop staan ook alle begrippen uit het Scrum framework helder uitgelegd.

Als je je officieel wilt laten certificeren kun je oefenen op IIABC.org. Als je je examen haalt via dit platform ontvang je een internationaal erkend certificaat. Onze trainingen leiden op om dit certificaat te behalen.